Loading...
 Start Page
wave D3 2000IU
Κλίκ για μεγέθυνση
Διαθεσιμότητα: Μη διαθέσιμο
Διαθεσιμότητα: Επικοινωνήστε μαζί μας
Αντιπροσώπευση: Aποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας για Ελλάδα είναι η PaulBill
Αριθμός Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 76926 / 24.07.2020

Τι είναι το wave D3 2000 IU;

Το wave D3 2000 IU είναι ένα υψηλής ποιότητας σκεύασμα που συνιστάται ως διατροφικό συμπλήρωμα σε άτομα που επιθυμούν να φροντίσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και την καλή υγεία τους. Το παρασκεύασμα συνιστάται επίσης την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα, καθώς και για άτομα με φτωχή διατροφή σε βιταμίνη D3.

Η βιταμίνη D3 παράγεται με τη επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Παρά το γεγονός ότι ο κάθε οργανισμός μπορεί να παράξει βιταμίνη D3, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η ανεπαρκής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, έχει ως αποτέλεσμα την ένδεια βιταμίνης D3, η οποία πρέπει να ληφθεί αναγκαστικά μέσω της τροφής, καθώς ο ρόλος της στην διατήρηση του οργανισμού σε καλή κατάσταση είναι σημαντικός.

Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι όταν αναφερόμαστε σε Vitamin D εννοούμε ένα σύνολο πολλών παρεμφερών σε χημική δομή ουσιών χωρίς πάντα βιολογική δραστικότητα και η μέτρησή τους έχει συγκεκριμένη σημασία και αξιολογείται από τους ειδικούς επιστήμονες όταν είναι να χορηγήσουν κάποιον μεταβολίτη.

Στους ανθρώπους, οι πιο σημαντικές ενώσεις αυτής της ομάδας είναι η βιταμίνη D3 (επίσης γνωστή ως χοληκαλσιφερόλη) και η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη). Η κύρια φυσική πηγή της βιταμίνης είναι η σύνθεση χοληκαλσιφερόλης στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας του δέρματος μέσω μιας χημικής αντίδρασης που εξαρτάται από την έκθεση στον ήλιο (ειδικά την ακτινοβολία UVB). Η χοληκαλσιφερόλη και η εργοκαλσιφερόλη μπορούν να ληφθούν από τη διατροφή και από τα συμπληρώματα. Μόνο λίγα τρόφιμα, όπως η σάρκα λιπαρών ψαριών, περιέχουν φυσικά σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D. Στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, το αγελαδινό γάλα και τα υποκατάστατα γάλακτος που προέρχονται από φυτά εμπλουτίζονται με βιταμίνη D, όπως και πολλά δημητριακά πρωινού.

Τα άγρια μανιτάρια που εκτίθενται στο υπεριώδες φως συνεισφέρουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D συγκρινόμενα με αυτά των καλλιεργειών και είναι η μόνη αξιόλογη φυτική πηγή βιταμίνης D .

Οι διατροφικές συστάσεις συνήθως υποθέτουν ότι όλη η βιταμίνη D ενός ατόμου λαμβάνεται από το στόμα, καθώς η έκθεση στον ήλιο στον πληθυσμό είναι μεταβλητή και οι συστάσεις σχετικά με την ποσότητα της έκθεσης στον ήλιο που είναι ασφαλείς είναι αβέβαιες ενόψει του κινδύνου καρκίνου του δέρματος.

Η βιταμίνη D από τη διατροφή, ή από τη σύνθεση μέσω της επίδρασης του ήλιου  στο δέρμα  είναι βιολογικά ανενεργή. Ενεργοποιείται σε δύο στάδια (υδροξυλιώσεις μέσω δύο ενζύμων), το πρώτο στο ήπαρ και το δεύτερο στους νεφρούς. Δεδομένου ότι η βιταμίνη D μπορεί να συντεθεί σε επαρκείς ποσότητες από τα περισσότερα θηλαστικά, εάν εκτίθενται σε επαρκή ηλιακή ακτινοβολία, θεωρητικά, δεν είναι απαραίτητη, επομένως τεχνικά δεν είναι βιταμίνη. Αντ 'αυτού μπορεί να θεωρηθεί ορμόνη, με ενεργοποίηση της προ-ορμόνης της βιταμίνης D με αποτέλεσμα την ενεργή μορφή, την καλσιτριόλη, η οποία στη συνέχεια παράγει αποτελέσματα μέσω ενός πυρηνικού υποδοχέα που συναντάται σε πολλούς ιστούς στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η χοληκαλσιφερόλη μετατρέπεται στο ήπαρ σε καλσιδιόλη (25-υδροξυχοληκαλσιφερόλη). Η εργοκαλσιφερόλη μετατρέπεται σε 25-υδροξυεργοκαλσιφερόλη. Αυτοί οι δύο μεταβολίτες της βιταμίνης D (που ονομάζονται 25-υδροξυβιταμίνη D ή 25 (OH) D) μετρώνται στον ορό για να προσδιοριστούν τα επίπεδα της βιταμίνης D ενός ατόμου. Η καλσιφεδιόλη υδροξυλιώνεται περαιτέρω από τους νεφρούς για να σχηματίσει καλσιτριόλη (επίσης γνωστή ως 1,25-διυδροξυχοληκαλσιφερόλη), τη βιολογικά ενεργή μορφή της βιταμίνης

 Δραστικά Συστατικά

Κάθε δισκίο wave D3 2000 IU περιέχει 50μg (2000IU) βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη)

 Συνιστώμενη δοσολογία

1 δισκίο wave D3 2000 IU την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το γεύμα.

 Δράσεις wave D3 2000 IU

  • Έχει ουσιώδη ρόλο στη διατήρηση της ομοιόστασης του ασβεστίου και του φωσφόρου
  • Συμβάλλει στην φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών
  • H παρουσία της σε επαρκείς ποσότητες, είναι ουσιώδης μιας και εμπλέκεται στο μεταβολισμό των ιστών, την διαφοροποίηση των κυττάρων και τη διατήρηση της λειτουργικότητας των μεμβρανών, καθώς και για τη λειτουργία διαφόρων οργάνων όπως το δέρμα, οι μύες, το πάγκρεας, τα νεύρα, οι παραθυρεοειδείς αδένες και το ανοσοποιητικό σύστημα

Απαιτείται η συμβουλή του ιατρού αν ο/η χρήστης είναι έγκυος, θηλάζει ή, βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

 Συχνές Ερωτήσεις

Πόση Βιταμίνη D3 χρειάζομαι;
Για να αποκομίσουμε τα οφέλη που μπορεί να μας δώσει η βιταμίνη D3, πρέπει να διατηρούμε επίπεδα στο αίμα πάνω από 50 ng/dl καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η μέτρηση των επιπέδων της συνταγογραφείται πλέον συχνά από ενδοκρινολόγους, παιδιάτρους, νευρολόγους, ρευματολόγους, ορθοπαιδικούς, παθολόγους και άλλους. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι ιατροί χορηγούν βιταμίνη D3 στην προσπάθεια να αποκαταστήσουν την έλλειψη της. Πρόκειται για μια τεράστια πρόοδο που μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά στην βελτίωση της υγείας εύκολα και αποτελεσματικά.

Μπορεί η λήψη Βιταμίνης D3 να έχει κάποια τοξικότητα;
Η απάντηση είναι ότι θεωρητικά αυτό μπορεί να συμβεί, ωστόσο πρακτικά είναι αδύνατον. Αναφέρονται μεμονωμένες περιπτώσεις στη βιβλιογραφία, όπου από λάθος ελήφθησαν τεράστιες ποσότητες βιταμίνης D3, όπως 2.400.000 ή 1.680.000 IU βιταμίνης D3 ημερησίως. Εκδηλώθηκαν συμπτώματα τοξικότητας από βιταμίνη D3, όπως κράμπες, ναυτία και ζάλη μετά από την πρόσληψη αυτών των δόσεων, επί 5μήνου. Για να λάβει κανείς αυτή τη δόση βιταμίνης D. θα πρέπει να καταναλώσει πάνω από 800 κάψουλες των 2.000 IU ημερησίως, πράγμα πρακτικά μη εφικτό.

Έχει η βιταμίνη D3 ανώτερες ασφαλείς δόσεις;
Οι συνιστώμενες ανώτερες ασφαλείς δόσεις, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ενδοκρινολογική Εταιρεία, χωρίς την παρακολούθηση και μέτρηση των επιπέδων της από ιατρό, είναι οι 10.000 IU ημερησίως για τους ενήλικες και 4.000 IU για παιδιά από 8-18 ετών. Η πρόσληψη δόσεων υψηλότερων των 10.000IU ημερησίως, με σκοπό την αποκατάσταση σημαντικής έλλειψης της βιταμίνης D, θα πρέπει να γίνεται με την παρακολούθηση ιατρού και την μέτρηση των επιπέδων της στο αίμα.
Οι παραπάνω δόσεις είναι απολύτως φυσιολογικές και αναμενόμενες, εφόσον το ανθρώπινο σώμα μετά από την έκθεση στον ήλιο, το καλοκαίρι, παράγει 10-20.000 IU βιταμίνης D3, σε 15 περίπου λεπτά. Δόσεις από 5-10.000 IU ημερησίως, για τους ενήλικες, είναι οι ελάχιστες ώστε να επιτευχθεί ένα ικανό βιολογικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον Robert Heany, καθηγητή ενδοκρινολογίας και πρωτοπόρο στην παγκόσμια έρευνα για την βιταμίνη D, δεν έχει αναφερθεί περίπτωση τοξικότητας στη βιβλιογραφία, μέχρι την ημερήσια δόση των 30.000 IU βιταμίνης D3 ημερησίως και για επίπεδα έως 200 ng/dl στο αίμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Νεότερα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η βιταμίνη D είναι ασφαλής σε δόσεις πολύ υψηλότερες από αυτές που θεωρούνταν ασφαλείς στο παρελθόν.

 Βιβλιογραφία

1. Changing Incidence of Serum 25-Hydroxyvitamin D Values Above 50 ng/mL: A 10-Year Population-Based Study Daniel V. Dudenkov, MD et. al. Mayo Clinic Proceedings

2. Vitamin D in Health and Disease Robert P. Heaney Creighton University.
Clin J Am Soc Nephrol 3: 1535–1541, 2008.

3. Evidence that Vitamin D Supplementation Could Reduce Risk of Influenza and COVID-19 Infections and Deaths by William B. Grant et. all.
https://www.mdpi.com/2072-6643/12/4/988/htm

4. Risk assessment for vitamin D. John N Hathcock, Andrew Shao, Reinhold Vieth, and Robert Heaney. Am J Clin Nutr 2007;85:6–18

5. Vitamin D Is Not as Toxic as Was Once Thought: A Historical and an Up-to-Date Perspective Michael F. Holick, PhD, MD Mayo Clinic Proceedings. DOI:
https://doi.org/10.1016/j.mayocp.2015.03.015

6. Evaluation, Treatment, and Prevention of Vitamin D Deficiency: J Clin Endocrinol Metab, July 2011, 96(7)1911–1930

7. https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Ώρες εξυπηρέτησης πελατών:
9.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.

Τηλ.: 2613 026128

Κινητό: 694 5308384

E-mail: info@wavepharma.gr

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται μέσω:

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΥ

   Καλάθι Αγορών

Προσωρινά δεν δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες:

SOCIAL MEDIA

     

Sitemap / Login

Copyright © 2018 - 2024 Wave Pharma - Aντιπρόσωπος Proxeed Plus